aquarellepgclegacy

Direktlänk till inlägg 17 juli 2013

Hur du lätt kan skapa ett eget släktträd

Av aquarellepgclegacy - 17 juli 2013 18:25

Tänkte ge er en guide på hur man lättast kan fixa ihop ett eget släktträd. Du behöver ett program som heter Skärmklippverktyget. Det brukar finnas med i dem nyare windows datorerna. På en mac använder du dig av kortkomandot som är cmd+shift+4. Det kommandot låter dig ta en bild av din skärm. Detta är vad programmet i windows gör med. Det är typ som Prt Scr förutom att både komandot och programet låter dig välja vad du vill ta kort av. Prt Scr tar kort på hela skärmen.


Du kommer behöva ett program som photoshop, eller den gratisa liknelsen GIMP. Finns andra program med. Jag kommer använda mig av photoshop. 


Innan du börjar sätta ihop släktträdet, måste du kopiera din sims familjs släktträd. Detta gör du genom att starta spelet. Välja din familj. Du bör se till att du sparar innan du gör det här. Öppna fuskrutan, ctrl+shift+c. Skriv in fullscreen off. Då kommer spelet att ändra från helskärm till halvskärm. Detta innebär att du lättare kommer kunna komma åt andra program (spelar du på mac använder du bara kortkomandot, då sparas bilderna på skrivbordet). Nu i spelet öppnar du din sims släktträd. Sedan startar du Skärmklippverktyget och tar kort på ditt släktträd. Det kan vara bra att ta många kort beroende på hur många grenar du har i trädet. När du är säker på att du fått med alla familjemedlemmar och deras relationer, samt sparat alla bilder, så kan du stänga programmet. Öppna sedan fuskrutan igen, skriv in fullscreen on. Då återställs spelet till helskärm. Stäng av ditt spel.


Nu kommer den kluriga biten, att sätta ihop ditt träd igen. Öppna photoshop.


Mitt photoshop är på svenska (av någon anledning), så om ni inte hittar när jag hänvisar så får ni kommentera. SÅ försöker jag leta upp det på det språket du använder.


Steg 1:

Börja med att trycka på ctrl+n eller på mac cmd+n. Detta öppnar en ny ruta som låter dig bestämma hur stor arbetsyta du vill ha. Jag föreslår att du använder ett liggande a4, vilket jag har gjort. Så skriver du in allt lika med vad jag har gjort så bör det bli så.

Steg 2:

Sedan öppnar du bilderna av ditt släktträd i photoshop. För över dem bilderna till ditt a4. Detta gör du genom att bara dra bilderna till den rutan, eller kopiera och klistra in.

Nu ska vi ta bakgrundens färg. Leta rätt på verktyget som ser ut så här   tryck sedan på den blå bakgrunden för att kopiera färgen.

Markera sedan bakgrundslagret i lagerpanelen  , leta sedan upp detta verktyg    vänsterklicka på den vita bakgrunden och den blir blå. Som du ser så smälter inte allt blått ihop. Detta kommer vi fixa snart. 


Steg 3:

Nu ska vi frilägga dina simmars rutor från släktträdet. Som ni ser så tog jag bilder på det hela trädet och sen på varje gren. Det äg för att undvika den glödande kanten man får kring den markerade bilden.


Leta reda på detta verktyg , markera sedan ett bildlager. Sedan drar du en ruta med verktyget över en sim. Det bör se ut så här när du gjort det.    Nu trycker du på ctrl+j (cmnd+j på mac). Dett kopierar lagret men bara det som är i den rutan. Avmarkera rutan genom att trycka på ctrl+d (cmnd+d). Tryck sedan på ögat på det lagret som du kopierade ifrån. Nu ska vi frilägga simmen. använd samma verktyg igen, men den här gången drar du en ruta som är innanför den lilla ramen på simmens porträtt. Så här    tryck nu på ctrl+shift+i (cmnd+shift+i på mac). Det kommandot omvänder markeringen, tryck nu på delet. Då kommer du enbart får ett fyrkantigt porträtt av din sim. Avmarkera rutan genom att trycka på ctrl+d (cmnd+d). Upprepa steg 3 på alla simmar du vill ha med i släktträdet.


Steg 4:


När du har frilagt alla simmar du vill ha med. Är det dags att sätta ihop trädet. Markera ett lager och se till att detta verktyg är markerat  . Beroende på hur ditt släktträd ser ut så kan det ta olika lång tid. I den här guiden ahr ajg valt att bara göra en lten del av mitt träd. Så så här ser mitt ut nu. 


Steg 5:  

Nu ska vi skapa själva sträcken. Skapa ett nytt lager genom att trycka ctrl+shift+n (cmnd+shift+n på mac). Nu kan du döpa lagren (det kan man göra genom att dubbelklicka på ett lager med, vilket hjälper att håla ordning). Vi börjar med den blå linjen. Den blå linjen är den vanligaste och betyder allt från gifta till syskon, barn och så vidare. Väl det här verktyget igen . Gör en smal rektangel typ något sånt här. 

 

Nu väljer du   igen. Välj även en mörkblå färg som du gillar. Tryck med färgburken i den smala rektangeln. Då bör det området färgas. Avmarkera sedan med ctrl+d (cmnd+d). Med den blå linjen markerad trycker du ctrl+j (cmnd+j) för att duplicera det. Det är bra att ha en kopia sparad. Så dölj ett av lagren med ögat. Så kan du barja odölja det igen om du skulle behöva det och kopiera det med ctrl+j. Flytta nu den blå linjen i en bra position med hjälp av   . Den här ska gå vågrätt. Alltså den ligger ned. Det är den som kommer att vara den långa linjen som kopplar ihop syskonen. Är den för stor eller för liten för alla syskon, kan du ändra storleken genom att trycka ctrl+t (cmnd+t).


Nu ska vi göra dem blå linjerna som går från föräldrarna ner till den vågräta linjen. Kopiera den blå linjen. Nu ska vi vända den, tryck redigera>omvänd>rotera 90grader medsols. Nu har den vågräta linjen blivit en lodrät linje. Den står alltså upp. Placera den linjen så att den går från föräldrarna till den liggande blå linjen.  Upprepa detta steg tills det ser ut så här: 

Om du har bara en förälder:

 

Om du har två: 

 


Steg 6:


Kopiera den stora blå linjen. Markera dens lager och sedan tryck bild>justeringar>nyans/mättnad. Det finns en liten ruta som det står färga bredvid. Gör så att den är ikryssad. Lek dig nu fram en fin rosa färg genom att dra i spakarna. Följ bara steget innan för att få dem i position och ändra storlek samt att vända linjerna. Den rosa linjen betyder att simmarna har en relation.


Mitt träd ser ut så här nu:

 


Upprepa steg 6 för att få fram en gul linje. Den gula linjen betyder att simmarna är förlovade.


När ditt träd är klart. Beroende på hur stort det är. Borde det se ut så här:


 


Steg 7:

Nu tar du det här verktyget    och dra en ruta över släktträdet. Den här kommer att beskära bilden. Så se till att du får mer hela trädet. Det ser ut så här:

  

Tryck på enter och spara sedan genom att trycka arkiv>spara som. Spara den där du vill och döp den till vad du vill! MEN OBS! Du måste välja att spara den som JPEG/JPG. Det kommer förmodligen stå PSD vid format. Men tryck där så kommer det en rulgardin och där väljer du JPEG/JPG.

 


Lycka til! Om något är oklart eller det är något ni inte riktigt hajar så får ni kommentera. 
ANNONS
 
SImsLinda

SImsLinda

18 juli 2013 00:30

Mittt... HUuvud.. EXPLODERAR! TAck för släkträdtips! Nu behöver jag bara kunna installera sims på windows 8!

http://simslinda.blogg.se

aquarellepgclegacy

18 juli 2013 00:33

Så lite så. Hoppas att ett exploderande huvud är posetivt!XD

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av aquarellepgclegacy - 17 december 2013 12:02

Ber om ursäkt för att jag inte har uppdaterat på VÄLDIGT länge. Har inte haft något spelsug. Ska försöka vid jul och så. Men tills vi hörs igen går ni ha en god jul och ett gott nytt år! ...

Av aquarellepgclegacy - 7 november 2013 11:05


Har inte hunnit spela så mycket med den här familjen. Har spelat ganska mycket ITF när jag väl har spelat. Så det har gått lite segt med att få en arvinge, då huset är fullt. Jag har väntat på att Hawk ska växa upp, vilket han nu gjort.   Eftersom ...

Av aquarellepgclegacy - 24 oktober 2013 15:14

Har försökt uppdatera flera gånger den här veckan men  Google Chrome har slutat fungera varje gång jag ska publicera, så jag tappade orken.. Men här kommer en uppdatering i.a.f.   Vi börjar med att Jay har blivit ett barn. Familjens andra hybri...

Av aquarellepgclegacy - 15 oktober 2013 16:14

Börjar med att säga att Erne fick gå i graven. Han buggade och kunde inte bli barn, hur jag än gjorde.. Kanske kan få det att funka genom att återuppliva honom.   Men här har ni en son till. Jay blev hans namn och är en hybrid.  Som sina varulv...

Av aquarellepgclegacy - 7 oktober 2013 17:54

Opal blir gravid, hon som inte gillar barn..  Men hon måste. Det första barnet föds och det blir en pojke. Han får namnet Hawk.   Trodde jag hade ställt in så jag får hybrider. Men det hade jag inte. Så Hawk är enbart en älva. Han fick dock en v...

Presentation


Mitt namn är Christoffer och det här är min PGC legacy. Det är min första legacy och det var tänkt att jag inte skulle dela med mig av den. Sen fick jag en idé och kände att den kanske uppskattas av andra.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ aquarellepgclegacy med Blogkeen
Följ aquarellepgclegacy med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se